Maak kennis met de Animakers.

Wij zijn designer Michiel Baumgarten en animator Frank Kobes, ook wel de Animakers genoemd. Animaak is ontstaan uit onze liefde voor het animatie vak. We zijn creatief, origineel en perfect op elkaar ingespeeld. En dat zie je terug in onze uitleganimaties. We hebben al veel bedrijven blij gemaakt. En dat alles doen we vanuit het mooie Groningen en Enschede.

Michiel Baumgarten

Sinds 2007 werkt Michiel als professioneel illustrator en designer. In deze jaren heeft Michiel al aan veel mooie projecten mogen werken. Van een stickerpack voor Google Gboard tot een broodbakje voor Milner. De afgelopen 5 jaar is hij zich gaan specialiseren in animaties. Hieronder valt het bedenken van de shots, ontwikkelen van de stijl en het proces begeleiden.

Illustreren is nog steeds zijn grote passie. Dit zie je ook terug in zijn werk. De karakters die hij ontwerpt komen tot leven en krijgen een verhaal en een persoonlijkheid mee. Zelfs in zijn vrije tijd zien we Michiel nog vaak tekenen op papier of in Procreatie op de iPad.

   Frank Kobes

   Al vanaf de basisschool was Frank aan het experimenteren met bewegende beelden. Zijn interesse in animatie en videobewerking is in de jaren alleen maar toegenomen. Sinds 2015 heeft Frank werk gemaakt van zijn passie en kan hij zichzelf professioneel animator noemen. Inmiddels is de welbekende uitleganimatie een specialiteit van hem geworden.

   Hoe zou dit karakter bewegen? Hoe zou die beeldovergang gaan? Op welke manier bouwt dat logo op? Allemaal ideeën die door Frank z’n hoofd flitsen als hij een stilstaande illustratie ziet. Hij wilt tekeningen in beweging zetten. Tot leven brengen. Daarom is hij zich ook gaan verdiepen in het sounddesign. Want met passende geluidseffecten komt de animatie pas écht tot leven.

     WordPress Video Lightbox