Over Animaak

Animaak is een jong bedrijf ontstaan in 2017. Opgericht door de ervaren designer Michiel Baumgarten en de jonge talentvolle animator Frank Kobes. Ze leerden elkaar kennen bij een animatiestudio in Amsterdam. Deze samenwerking beviel zo goed dat de heren besloten om samen verder te gaan onder de naam Animaak.

Michiel Baumgarten

Sinds 2007 werkt Michiel als professioneel illustrator en designer. In deze jaren heeft Michiel al aan veel mooie projecten mogen werken. Van een stickerpack voor Google Gboard tot een broodbakje voor Milner. De afgelopen 5 jaar is hij zich gaan specialiseren in animaties. Hieronder valt het bedenken van de shots, ontwikkelen van de stijl en het proces begeleiden.

Illustreren is nog steeds zijn grote passie. Dit zie je ook terug in zijn werk. De karakters die hij ontwerpt komen tot leven en krijgen een verhaal en een persoonlijkheid mee. Zelfs in zijn vrije tijd zien we Michiel nog vaak tekenen op papier of in Procreatie op de iPad.

Frank Kobes

Al vanaf de basisschool was Frank aan het experimenteren met bewegende beelden. Zijn interesse in animatie en videobewerking is in de jaren alleen maar toegenomen. Sinds 2015 heeft Frank werk gemaakt van zijn passie en kan hij zichzelf professioneel animator noemen. Inmiddels is de welbekende uitleganimatie een specialiteit van hem geworden.

Hoe zou dit karakter bewegen? Hoe zou die beeldovergang gaan? Op welke manier bouwt dat logo op? Allemaal ideeën die door Frank z’n hoofd flitsen als hij een stilstaande illustratie ziet. Hij wilt tekeningen in beweging zetten. Tot leven brengen. Daarom is hij zich ook gaan verdiepen in het sounddesign. Want met passende geluidseffecten komt de animatie pas écht tot leven.

Kennis maken met Animaak

Is je interesse gewekt? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Groningen

Michiel Baumgarten
+31 6 2421 1321
michiel@animaak.nl
Graaf Adolfstraat 2
9717 EE Groningen

Enschede

Frank Kobes
+31 6 5555 4168
frank@animaak.nl
Groningenstraat 20
7543 CG Enschede

8 + 14 =

WordPress Video Lightbox